Els de Zanger - Naamloos 2 scaled 1

Unieke uitvaarten, denken in mogelijkheden

Zo aan het einde van het jaar kijk ik terug op het afgelopen jaar. Dat een uitvaart niet standaard hoeft te zijn wordt bij steeds meer mensen bekend. Bij het realiseren van een uitvaart die echt bij de overledene past is het belangrijk te blijven denken in mogelijkheden. Juist dat doe ik graag en daarom vonden ook dit jaar weer veel mensen met speciale wensen voor een uitvaart hun weg naar Els de Zanger uitvaartbegeleiding. Op de valreep van 2022 deel ik graag nog een verhaal, van een bijzonder muzikale uitvaart die ik mocht begeleiden, met u.

Muzikaal afscheid

Vorige week mocht ik een uitvaart begeleiden van een echte familieman die muzikant was in hart en nieren. Ik heb van houtmetpassie.nl verschillende zelfklevende figuurtjes, hartjes, sterren, vlinders,…. maar geen muzieknoten. Hoe mooi zou het zijn om iets met houten muzieknoten te doen tijdens de uitvaart? Ik belde met Waling Westra van #houtmetpassie en hij beloofde uit te zoeken wat er mogelijk was. Twee dagen later werd er een doos bezorgd met houten muzieknoten, geweldig! Naasten konden op deze muzieknoten een laatste groet schrijven en deze op de kist plakken. Zo gingen de liefdevolle boodschappen van de naasten mee met de overledene.

Els de Zanger - Naamloos 3 kopie 1

Kippenvel

De afscheidsbijeenkomst werd niet gehouden in een aula van een begraafplaats of crematorium, maar in een theaterzaal. Er waren live optredens van bekenden van de overledene. De mensen genoten van de prachtige muziek. Toen door het gehele gezelschap ‘You’ve got a friend’ werd gezongen kreeg ik zelf ook even kippenvel.

Vervoer in stijl

Aan het einde van het afscheid vormden alle aanwezigen een erehaag waar de overlende tussendoor gereden werd. Ook vertrekken na het afscheid gebeurde in stijl. Er stond geen statige rouwauto klaar, maar de minirouwauto die werd bestuurd door een familielid. Aan de onderkant van deze mini zijn boxen geplaatst, zodat er tijdens het rijden voor iedereen muziek te horen is.

Els de Zanger - 20221216 PC160003 scaled e1672215404928

Unieke uitvaart

Dit is precies waarom ik het vak van uitvaartbegeleider ben gaan doen. Iedere persoon is uniek en de uitvaart moet passen bij wie iemand was. Deze uitvaart was zeker niet standaard en paste helemaal bij de overledene. Dit was één van mijn bijzondere uitvaarten en wat een voorrecht dat ik dit heb mogen begeleiden.

Nieuwe jaar

Met de kerstdagen achter de rug en het nieuwe jaar voor ons, kijk ik na deze terugblik nog even vooruit. In 2023 hoop ik nog veel meer unieke mensen op hun eigen bijzondere manier te mogen begeleiden naar hun laatste rustplaats. Mijn motto blijft dan ook: niets is onmogelijk!

Voor het nieuwe jaar wens ik iedereen een mooi 2023!