Overlijden kind

Els de Zanger - els de zanger divider small

Overlijden kind

Kinderuitvaart: wat te doen als uw baby of kind is overleden?

Bel mij, zodat ik u meteen kan helpen bij een kinderuitvaart: 06 57 44 78 42. U kunt mij 7 dagen per week 24 uur per dag bereiken.

Een kind verliezen en een uitvaart regelen

Ik ben er voor u

Een kind verliezen. Er zijn geen woorden om die emoties te beschrijven. Helaas moet u tijdens dit intens verdrietige moment ook van alles regelen. Ik ben altijd bereikbaar om u bij te staan. Al is het midden in de nacht.

Els de Zanger - Els de Zanger baby kind
Els de Zanger - els de zanger divider small

Persoonlijk afscheid

Soms ziet u dit afscheid aankomen. Door ziekte of omdat tijdens de zwangerschap blijkt dat het kindje niet levensvatbaar is. Soms komt het overlijden onverwacht. Wat de situatie ook is, ik kom naast u staan om u te helpen. Door alles te regelen, kunt u rouwen en afscheid nemen.

Els de Zanger - Els de Zanger kind 1 scaled 1

Het regelen van de kinderuitvaart

Ik luister naar uw verhaal en neem de tijd om samen met u de wensen helder te krijgen. Er zijn heel veel mooie en symbolische manieren voor een persoonlijk en liefdevol afscheid. Samen bespreken we wat u wilt: uw baby of uw kind thuishouden of naar een uitvaartcentrum brengen, zelf uw kind verzorgen, wassen en aankleden of liever niet. Voor baby’s en kinderen zijn er speciale rouwkaarten, manden en kisten.

De checklist bij overlijden helpt eventueel u alvast op weg.

De andere kinderen helpen tijdens het rouwproces

Als u meerdere kinderen hebt, is aandacht voor hun verdriet en rouwproces ook heel belangrijk. Maar soms is het moeilijk om het gesprek aan te gaan en elk kind verwerkt verdriet en rouw op een eigen manier.

Om hen daarvoor ruimte te geven of om het gesprek aan te gaan, kan ik u helpen met allerlei materialen. Zoals de TroostTas, de Hemeldoos of met praatplaten of boekjes waarin kinderen hun herinneringen kunnen schrijven of plakken of tekenen. Ook heb ik boeken over overlijden en rouw te leen.

Els de Zanger - Els de Zanger kind e1678786069702
Els de Zanger - els de zanger divider small
Els de Zanger - IMG 7600 copy scaled e1680294887206
Anderen erbij betrekken

Ook bespreken we het betrekken van anderen bij het afscheid. Zeker bij kinderen voelen velen zich betrokken, zoals klasgenoten, buurt- of sportvrienden. Het belangrijkste is wat u wilt, om daarna te bekijken hoe we er ruimte voor kunnen maken.

Ontzorgen

Na een overlijden moeten er ook enkele administratieve zaken, geregeld worden. Denk hierbij aan het doen van aangifte van overlijden en indien nodig ook aangifte van geboorte bij de gemeente. Ik kan u ondersteunen bij deze administratieve zaken of het helemaal voor u in orde maken. Voor het regelen van baby- en kinderuitvaarten gebruik ik mijn ervaring en de kennis die ik opdeed tijdens speciale scholingen hierover.