Na de uitvaart

Els de Zanger - els de zanger divider small

Nazorg bij overlijden

Rouwen heeft tijd nodig

Ook dan ben ik er voor u; voor de nazorg bij overlijden. Na het warme en persoonlijke afscheidsmoment, is het vaak lastig om de draad van alle dag weer op te pakken. De gevoelens van verdriet, rouw en het bewustzijn dat uw naaste er echt niet meer is, zijn heftig. Het verwerken van het verlies begint vaak pas na de uitvaart.
Ook dan kan ik er voor u zijn met nazorg.

Praktische hulp

Ik kom ongeveer drie weken na de uitvaart bij u langs. Dan praten we samen na over het afscheid. In deze periode is er voor u ook nog van alles te regelen. Daarbij kan ik u met nazorg helpen.

We kunnen samen een steen, grafmonument of urn uitzoeken. Of ik vertel u meer over de mogelijkheden van de asbestemming.

Verder kan ik u op weg helpen, tips en advies geven. Bijvoorbeeld over hoe u de verzekeringszaken kunt (laten) regelen, of wat u kunt doen met de kleding en de spullen van de overledene. Zo kan ik u helpen om voorzichtig de draad weer op te pakken.

Els de Zanger - graves g8a84fd3d5 1920
Els de Zanger - els de zanger divider small
Unieke nazorg bij overlijden

In de moeilijke periode na het afscheid kan ik u ook bijstaan. Hiervoor werk ik samen met nazorgconsulente Roely Fransen van NuNazorg.

Enkele weken na de uitvaart neemt Roely vrijblijvend contact met u op. U kunt dan in vertrouwen vertellen hoe het met u gaat, waarover u zich zorgen maak.

Roely kan ook bij u langskomen voor een persoonlijk gesprek. Om uw vragen te beantwoorden, praktische hulp te bieden of u te verwijzen naar professionele hulpverleners. Wanneer uw uitvaart is begeleid door Els de Zanger uitvaartbegeleiding kunt u kosteloos gebruik maken van de diensten van NuNazorg.

Els de Zanger - els de zanger divider big
Els de Zanger - IMG 3080
Kinderen begeleiden tijdens het rouwproces

Vanuit ervaring en gespecialiseerde nascholing over rouwverwerking bij kinderen  weet ik hoe belangrijk het is hen te betrekken bij het afscheid. Ook hierin kan ik u bijstaan. Zo beschik ik  over  verschillende materialen om het gesprek aan te kunnen gaan met kinderen van elke leeftijd. Zoals een Troosttas, een Hemeldoos, praatplaten, boeken waarin zij hun herinneringen kunnen opschrijven, of plakken of tekenen. Ook voor volwassenen heb ik boeken die kunnen helpen om kinderen te begeleiden tijdens dit rouwproces.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om (klein)kinderen te begeleiden tijdens deze rouwperiode?