Checklist overlijden

Els de Zanger - els de zanger divider small

Checklist bij overlijden

Wat kunt u direct regelen?

Soms komt een overlijden onverwacht en soms weet u al een tijd dat het eraan komt. Het kan prettig zijn om alvast dingen voor te bereiden voordat ik langskom om de uitvaart met u te regelen. Dit kan u helpen, een checklist bij overlijden.

Els de Zanger - image0 scaled

Wat kunt u direct regelen bij overlijden

 • Breng de (huis)arts * op de hoogte. Als de huisarts niet bereikbaar is, kunt u bellen met de spoeddienst van de huisarts. Een arts moet namelijk langskomen om een verklaring van overlijden op te stellen.
  Wanneer uw dierbare in het ziekenhuis of een zorginstelling overlijdt, informeren die medewerkers de arts. Deze arts regelt dan de een verklaring van overlijden. De verklaring van overlijden heeft de uitvaartbegeleider later nodig.
 • Neem de tijd om zelf afscheid te nemen. Informeer familieleden en/of directe vrienden.
 • Bel mij, uw uitvaartondernemer, via 06 57 44 78 42. Schroom niet, ik ben 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Samen regelen we de eerste zaken voor de uitvaart. Tevens maken we direct een vervolgafspraak, want niet alles hoeft u meteen te doen.
 • Later kom ik bij u langs om de persoonlijke wensen voor de uitvaart stap voor stap door te nemen.
 • Samen regelen we gedenkwaardig afscheid en ik zorg ervoor dat alles verloopt zoals u dat wenst.

* Waarom eerst de huisarts bellen: Omdat het vaak langer duurt voordat de huisarts daadwerkelijk bij u thuis is. De uitvaartbegeleider mag de overledene pas gaan verzorgen als de arts de verklaring van overlijden heeft getekend.

Wat bespreken we op een later moment?

 • We checken of uw dierbare een uitvaartverzekering heeft
 • U maakt keuzes voor: uitvaartkist, wade, bloemen, locatie, auto, muziek en dergelijke.
 • We maken teksten voor de rouwkaart. Deze laat ik voor u drukken.
 • U schrijft de adressen op de enveloppen. Het is ook mogelijk de adressen digitaal aan te leveren en door onze drukker te laten drukken (vraag naar ons excel format wanneer u hier gebruik van wil maken).
 • Als de kaarten klaar zijn, maken we samen de verzendenvelop klaar voor het versturen van de rouwkaarten.
Els de Zanger - auto kist els scaled
Els de Zanger - adult g5f89fc507 1920

Na de uitvaart

De eerste paar dagen na het overlijden is er al veel te regelen. Niet alles hoeft direct na het overlijden, sommige zaken kunnen wachten tot na de uitvaart.  Ook bij deze administratieve zaken kan ik u  bijstaan. Zoals het regelen van bankzaken, verzekeringen en eventueel notariszaken.  Denk ook aan het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen.  Ik kan u helpen door te bekijken wat er moet worden geregeld en u krijgt van mij een leidraad voor het afwikkelen van de nalatenschap.

Els de Zanger - els de zanger divider big