Els de Zanger - wantij uitgelicht

Uitvaart in de buitenlucht

Samen met de nabestaande een uitvaart creëren die helemaal past bij de overledene, dat vind ik nog steeds een van mooiste dingen van mijn werk als uitvaartverzorger. Families komen soms met minder gebruikelijke wensen, juist die bijzondere wensen maak ik graag mogelijk. “Alles kan” is niet voor niets mijn motto.

Afscheid in de natuur

Zo kwam ik afgelopen week bij een familie die mij vertelde over een uitvaart die ze eerder  hadden bijgewoond in de buitenlucht. Dit hadden ze zo fijn gevonden. Afscheid nemen middenin de rust van de natuur. Nu zij de uitvaart van hun vader en opa moesten regelen, vroegen ze mij of een uitvaart in de buitenlucht in deze regio ook mogelijk was.

Buitenlocatie

Net voordat ik bij deze familie kwam had ik het prachtige nieuwe buitenpaviljoen van de Essenhof in Dordrecht bezocht. Toen de familie mij vroeg naar de mogelijkheden voor een uitvaart buiten, moest ik daar direct aan denken. Ik nam contact op met de Essenhof en regelde dat het afscheid hier kon plaatsvinden.

Els de Zanger - 934856a6 dd65 465e 9aa4 06d6164bb7ca
Teamwork

Dit paviljoen is zo nieuw, dat deze uitvaart de eerste is die hier georganiseerd werd. Op de dag van de uitvaart is het dan nog even extra spannend. Ik loop nog een extra rondje over het terrein. Ik spreek nog een keer goed door welke muziek er moet worden gedraaid en wanneer. Nog een keer kijk ik of alles op zijn plek staat. Ook alle betrokken medewerkers van de Essenhof zetten hun beste beentje voor. Samen zorgen we ervoor dat deze eerste uitvaart op deze prachtige locatie voor de familie precies verloopt zoals ze wilden. En zelfs het weer werkte mee.

Fijne sfeer

De sfeer tijdens de uitvaart was precies zoals de familie het graag wilde. Het Merwedepaviljoen is een door tentdoek beschutte plek, waardoor  deze ook met slechter weer gebruikt kan worden. De plek wordt omringd door immense bomen en ligt middenin een prachtige pluktuin. Een uitvaart in deze mooie, rustige omgeving buiten voelt echt anders dan in een aula binnen. Er klonk vrolijke muziek uit de speakers, waardoor alle aanwezig in de lach schoten en de overledene direct herinnerde zoals hij echt was. Vanuit de aanwezige bar werden versnaperingen uitgeserveerd.

Els de Zanger - image00008
Alles kan

De familie en ik kijken samen terug op een fijn afscheid. Middenin de natuur, de vogels die fluiten, een reiger die overvliegt. Een fijne ongedwongen sfeer en intiem afscheid. Wat een mooi vak heb ik toch.

Ook een uitvaart verzorgen middenin in de natuur? Of  heb je andere bijzondere wensen? Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.