Els de Zanger - meadow 2369422 1280

In een tijd vol zorgen, een hele zorg minder

Laatst was ik bij een meneer op leeftijd om de uitvaart van zijn overleden vrouw te regelen. Het echtpaar had geen kinderen en na een hele sterke periode, was meneer uitgeput van de zorgen om zijn vrouw.. Na heel veel jaren samen moest hij nu, met veel pijn, afscheid nemen van het liefste wat hij had. Samen met hem hebben we de laatste verzorging gedaan. Mevrouw was nog even thuis deze laatste paar dagen en het was heel bijzonder om te zien hoeveel liefde hier in dit huis was. Enkele neven en nichten kwamen helpen, zij zorgden voor het bezoek en voor de maaltijden zodat meneer alle tijd kon nemen om bij zijn vrouw te zijn.
Ondertussen kreeg de afscheidsplechtigheid steeds meer vorm. De muziek werd uitgezocht, de fotoalbums kwamen op tafel en de verhalen werden verteld,. Verhalen over hoe ze elkaar hebben leren kennen, de anekdotes, een mooi leven samen.

Een paar dagen na de afscheidsplechtigheid nam ik contact met hem op om te horen of het een beetje ging met hem. De afgelopen week was er zo veel aanloop geweest, maar hoe ging het nu verder?
Ach, hij was zo sterk, hij moest verder, vertelde hij en was aan het regelen geslagen. Hij had een start gemaakt met het uitzoeken van alle papieren. Maar de afronding van de financiële en administratieve zaken was best veel werk en eigenlijk wist hij niet waar te beginnen. Ook hierbij kon ik hem ondersteunen. Ik ging langs en vertelde dat ik, als hij dat wilde, hem in contact kon brengen met een kennis uit het vak. Mijn kennis Cor de Roo biedt namelijk “Dienstverlening na overlijden” aan. Meneer was hier heel blij mee en toen ik na een week of vier bij hem op de koffie ging vertelde hij dat hij samen met Cor alle papieren had uitgezocht, de toeslagen had aangevraagd en weer grip op zijn administratie had. Kortom, hij wist waar hij financieel aan toe was.
In dit prachtige vak kan je, met de juiste personen om je heen, mensen helpen om heel voorzichtig weer de draad op te pakken.
Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op de website van Cor de Roo.