Els de Zanger - Zwijndrechtsebrug 2021

Ik omarm het jaar 2021 en hoop dat we ook elkaar dit jaar weer kunnen omarmen.

 

Daar staan we dan, aan het begin van een nieuw jaar 2021.

We laten 2020 achter ons. Een bewogen jaar waar in heel veel anders ging als hoe we het verwacht hadden. Na de eerste berichten in februari en maart over een virus had toch niemand gedacht dat we nu nog midden in de beperkingen zouden zitten? Ook in 2020 heb ik weer vele families mogen begeleiden waar een dierbare is overleden. In het voorjaar waren dit zeer kleine afscheidsbijeenkomsten.

 

Nieuwe rituelen

Maar er ontstonden nieuwe rituelen. Samen met de familie keken we  hoe er met de beperking die er waren toch een mooi respectvol afscheid kon worden georganiseerd. Waar mogelijk werden er hagen gevormd langs de weg, zodat er toch veel mensen een laatste groet konden brengen aan de overledene. En de livestream werd ingevoerd op heel veel afscheidslocaties. Er werden afscheidsbijeenkomsten in de openlucht gehouden. Gedwongen door de omstandigheden werd het een klein intiem afscheid in plaats van een bijeenkomst met heel veel mensen. Maar dit werd als heel mooi en positief ervaren. Wat was dit fijn om te horen.

 

Ook privé  een bewogen 2020.

In de eerste Lock-down merkte we dat ons prachtige appartement ook wel erg klein was als je alle twee vanuit huis moet werken. En mijn bedrijf groeide als kool. Steeds meer mensen wisten mij te vinden. Geweldig, maar daardoor kreeg ik steeds meer behoefte aan een echt kantoor in plaats van alleen een bureau in een kamertje. De verhuisplannen kregen steeds verder vorm. Eind augustus hebben wij ons appartement in Dordrecht verruild voor een echt huis in Zwijndrecht. Slechts 4 kilometer van het vorig adres.

 

Team

Tja, de groei van mijn bedrijf is fantastisch maar ook mijn dag heeft maar 24 uur. Dus ben ik een samenwerking aangegaan met twee geweldige collega’s. We namen al waar voor elkaar in vakanties maar ook bij drukte kunnen we op elkaar terugvallen. Ik beschik over een echt team om mij heen. En als kers op de taart heb ik na wikken en wegen ook een bedrijfsauto aangeschaft in november.

 

Bijna drie jaar

Ik ben zo dankbaar voor het vertrouwen van de families die mij bellen na een overlijden van een dierbare. Want zonder hen zou ik hier nu niet zitten te glimmen van trots. Hoe ik in nog geen drie jaar tijd al zo ver gekomen ben in de bijzonder wereld van de uitvaart.

 

Ik omarm het jaar 2021 en hoop dat we ook elkaar dit jaar weer kunnen omarmen.

 

Liefs Els