Els de Zanger

Els de Zanger - els de zanger divider small

Over Els de Zanger

Een goed afscheid helpt bij het verder gaan

“Els de Zanger, jij straalt rust uit, bent geduldig en neemt de tijd om naar mijn verhaal te luisteren.” Dat krijg ik geregeld te horen van mensen nadat ik voor hen een uitvaart heb geregeld. Mooie complimenten die precies treffen wat ik zo belangrijk vind.

Els de Zanger - els de zanger 4

Menselijk contact

Voor mij draait de uitvaartverzorging vooral om het menselijke contact. Zien, horen en aanvoelen hoe de situatie is en daarop inspelen. Door mijn levenservaring kan ik dat; ik heb niet alleen uit boeken geleerd hoe het leven soms kan lopen, maar heb het zelf gezien, gehoord of beleefd. Dat helpt mij enorm om me goed te kunnen inleven in de ander.

Op de moeilijkste momenten in het leven, kan ik u en uw naasten bijstaan en zaken regelen waar uw hoofd even niet naar staat. Ik zorg dat u vooral tijd heeft om stil te staan bij het afscheid en bij de rouw.

Luisteren is heel belangrijk

Door rustig de tijd te nemen om te luisteren naar uw verhalen, krijgen wij een beeld van leven om het afscheid zo persoonlijk mogelijk te maken. Iemand vertelt bijvoorbeeld over het liedje dat zij hoorden tijdens hun eerste ontmoeting, dan kunnen wij ervoor zorgen dat we dat draaien tijdens het afscheid.

Onze drijfveer is om ervoor te zorgen dat familie na afloop troost kan halen uit het afscheid, want een goed afscheid helpt bij het verder gaan. Daarbij bepalen wij niet wat goed is, dat bepaalt de familie.  Wij zijn de vraagbaak en het rustpunt, waarvoor alles in het teken staat van het afscheid van een dierbare.

Els de Zanger - els de zanger 3
Els de Zanger - Els de Zanger kind e1678786069702

Aandacht voor (klein)kinderen

Onze aandacht gaat ook uit naar de kinderen.  Voor (klein)kinderen kan een overlijden onbegrijpelijk en onvoorstelbaar zijn. En vaak een eerste confrontatie met de dood en afscheid nemen.

Soms zien we dat kinderen worden weggehouden bij het afscheid, maar het is voor hun rouwverwerking juist belangrijk hen erbij te betrekken. Het afscheid hoort bij het leven, hoe verdrietig het ook is. Aan ouders vertellen we dat het goed is om te huilen in het bijzijn van hun kinderen, zodat de kinderen zien dat zij verdrietig zijn. Want hoe klein kinderen ook zijn, ze voelen altijd dat er iets is.

Voor ondersteuning op dit gebied hebben we goede contacten om zo nodig naar door te verwijzen. En we helpen de kinderen tijdens die eerste dagen rondom het afscheid met allerlei boekjes en middelen. Onze ervaring is dat kinderen hier veel aan hebben.

Samen zijn we beter

Ik houd enorm van mijn vak, om mensen bij te staan in die moeilijke periode. Dankzij een almaar groeiende klantenkring, kan ik ook trots zijn op wat ik heb bereikt. Mensen weten mij te vinden omdat zij zijn doorverwezen door een bekende van hen. Daaruit spreekt dat ze mijn werkwijze waarderen.

Mijn werk gaat altijd door, 24 uur, 7 dagen per week. Maar ook ik heb soms een moment van ontspanning nodig om daarna weer vol energie er te zijn voor de families om een uitvaart te regelen. Om te ontspannen wandel ik met mijn hond of speel wat op mijn saxofoon.

Voor het verzorgen van uitvaarten werk ik inmiddels samen met een team van professionals. Ook zij staan, met dezelfde passie en visie als ik, klaar om u bij te staan tijdens de afscheidsperiode. We  vullen we elkaar aan, zijn op elkaar ingespeeld en vormen hierdoor een goed team.

Annemarie verzorgt samen met mij de meeste uitvaarten. Maar ook Nienke en Bram helpen mij geregeld met het verzorgen van uitvaarten.

Els de Zanger - els de zanger team samen
Els de Zanger, Annemarie Voogt, Patricia Stigter, Nienke Hyams
Els de Zanger - els de zanger divider big